Plötslig kärvar allt ihop. Inget fungerar, allt går trögt och sitter fasti oförmåga och beslutsångest. Borde kanske ringa  livssupporten. Men jag vet ju redan vad svaret blir: Har du prövat att starta om?

Det är precis som med webbläsarens cache, det samlas gamla sidor och filer på hög och så stannar allting en dag. Det går trögt att surfa och hela datorn bara segar och hänger sig. Sådär är det ju med livet också. Precis så här i sportlovstider blev det fullt i "minnet" hemma. River i högar med gamla kvitton, lappar från köpta kläder, små högar med skräp överallt. Tömmer sönernas rum på tvätt, städar i tvättstugan, torkar ur ett halvtomt kylskåp. Helt enkelt prövar att starta om.
Lite så är det också med jobbet och resten av livet. Ägnar två dagar åt egen adminstration, tidrapportering, ledighetsansökan, flextidsrapport, reseräkning, städa inkorgen i mejlen. Otroligt men det tar två dagar, helt sjukt men helt nödvändigt. Ska skicka ett paket idag också. Ett helt företag som inte bara går att hinna i vardagen. Köpa papper och tejp, åka till busstationen och skicka bussgods. Vardagsgrej som kräver ett par timmar. Synd att det inte går att mejla paket...
Återstår sen att ta sig igenom en trave paket från Telia och köpa en ny dator och få den att fungera ihop med telefon, TV och nätet. Att det ska vara så komplicerat. Burkar och sladdar, program och koder. Sånt man bara vill ge till nån och säga - fixa det här nu. Och sen vet jag ju hur det blir. Om några månder trasslar det och jag ringer supporten. Svaret är givet: Har du prövat att starta om? Yes, box.

Kommentera

Publiceras ej