För många kanaler och för mycket sändningtid. Det är då den stora tomheten rullar in. Det snackas och analyseras. Tiden går och går. Prat och mer prat. Journalister intervjuar varandra. Experter beundrar varandra. Journalister beundrar experter och tassar på tå runt stjärnorna. Det är då den stora tomheten rullar in.
Elitidrottarna har blivi dokusåpaskådisar och prestationerna hamnat i bakgrunden. Det skrivs och pratas mer om sponsorer, graviditeter och konflikter än om resultat och målmedveten träning. DN toppade sporten idag med att Jörgen Brink, b-skidskytt i landslaget, hade varit i närheten av skottlossningen i Sollefteå. Härlig nyhetsvärdering. Artikeln under handlade mest om ACOs graviditet som på några veckor i media gått från andra veckan till fjärde månaden. För många tidningar och för lite journalistik. Det är då den stora tomheten rullar in.
image19

Vi har en dröm ihop, jag och "Vibs". En dröm om eviga skidspår. Manchesterrandiga skejtfält och kilometerlånga motbackar. Hon gjorde en 5-timmars dag igår. "Vibs", Vibeke Skofterud, norsk elitskidåkerska som bloggar klokt och med finess. Få förunnat i längdvärlden. Läser också "Sparet fanger" av Sigrid Halle, norsk juniorvärldsmästarinna som klev av skidcirkusen. Intressant och i Norge omdebatterad bok om skidlivet inifrån.

image17

Rabarbern tittar fram den 20 januari 2008. Plus fem grader, solsken.


image18

Några varma dagar till så är det dags för lila-gult med krokus i rabatten på baksidan.