Lyssnar hela veckan på "Bra dagar", en hyllningsplatta till Totta Näslund. Ett fantastiskt stycke musik med mina älsklingsröster, mina bästa vänner - Malla, Mauro, Plura, Freddie, Nisse, Sven Z, Lemarc och några till. Och såklart Totta själv.

Skivan är noga planerad och iscensatt av Kjell Andersson på EMI. Varje låt är inspelad i passande miljö. Plura sitter på Centralen och sjunger, Malla med familjen hemma i köket på Söder. Sån är han, mäster Kjell som också skapat omslaget och texthäftet, mästerverk det med. Peter Lemarc sitter för övrigt hemma i trädgården i Kärrtorp, där jag brukar springa förbi när jag är hemma.

Lyssnar om och om igen. Saknar Totta. Saknar Dan Hylander - varför tystnade den rösten? Så många viktiga låtar och texter, en sån intensitet. Kom tillbaka Dan, nu.  "En clown i mina kläder" är mästerligt skriven och mästerligt framförd. Den och resten av alla 22 spåren ger mig bra dagar.
Hur trött kan man bli? Det måste vara nån slags världsrekord urusel anpassning till kundbehov som datorbranchen och bredbandsföretagen sysslar med. Vi skriver 2009 och forfarande får man en trave lådor, påsar med kablar och instruktioner som telefonkataloger på hundratals språk. Totalt omöjligt att begripa och koppla samman. Telia har skickat mig tre lådor med tre boxar och lika manualer, nätkablar och gud vet allt. När allt är på plats ska vi visst kunna ringa, se på TV och komma åt nätet. Förr stoppade man i en sladd i väggen och lyfte på luren eller tryckte på knappen. Nu vet jag inte, ber en bön kanske. Köpte ny dator idag, allt färdiginstallerat hette det. Nu står den där och surrar med en dialogruta på finska, ja finska....öppen. Vågar inte göra nåt, den kanske går sönder då..Den får stå så tills imorgon. Då ska jag ringa Expert och fråga vad faan dom menar med att sälja datorer med instruktioner och operativsystem på finska. Perkele!
Plötslig kärvar allt ihop. Inget fungerar, allt går trögt och sitter fasti oförmåga och beslutsångest. Borde kanske ringa  livssupporten. Men jag vet ju redan vad svaret blir: Har du prövat att starta om?

Det är precis som med webbläsarens cache, det samlas gamla sidor och filer på hög och så stannar allting en dag. Det går trögt att surfa och hela datorn bara segar och hänger sig. Sådär är det ju med livet också. Precis så här i sportlovstider blev det fullt i "minnet" hemma. River i högar med gamla kvitton, lappar från köpta kläder, små högar med skräp överallt. Tömmer sönernas rum på tvätt, städar i tvättstugan, torkar ur ett halvtomt kylskåp. Helt enkelt prövar att starta om.
Lite så är det också med jobbet och resten av livet. Ägnar två dagar åt egen adminstration, tidrapportering, ledighetsansökan, flextidsrapport, reseräkning, städa inkorgen i mejlen. Otroligt men det tar två dagar, helt sjukt men helt nödvändigt. Ska skicka ett paket idag också. Ett helt företag som inte bara går att hinna i vardagen. Köpa papper och tejp, åka till busstationen och skicka bussgods. Vardagsgrej som kräver ett par timmar. Synd att det inte går att mejla paket...
Återstår sen att ta sig igenom en trave paket från Telia och köpa en ny dator och få den att fungera ihop med telefon, TV och nätet. Att det ska vara så komplicerat. Burkar och sladdar, program och koder. Sånt man bara vill ge till nån och säga - fixa det här nu. Och sen vet jag ju hur det blir. Om några månder trasslar det och jag ringer supporten. Svaret är givet: Har du prövat att starta om? Yes, box.