Fru Rätt och Herr Perfekt har den rätta stilen, har tänkt ut allt och matchar även bilen. På uppfarten blänker den senaste Passaten och på värsta gasolgrillen lagas den rätta sommarmaten. När gräset ska trimmas behövs ingen stortippare för att att gissa att här ska det rullas en cylinderklippare.
 
Herr Perfekt har såklart den bästa maskinen och mattan hålls ständigt lika slät som greenen. Fru Rätt ser till att matcha makens iver och odlar sallad, tomater och endiver.

Fru Rätt och herr Perfekt hör till övre medelklassen och ses aldrig bära hem nåt i Konsumkassen. Tapeter, möbler och så maten allt ska matchas ligga rätt på faten. Men bakom allt perfektionism och stil slås sakta in en kil. Plötsligt en dag har nåt gått snett för Fru Rätt och herr Perfekt. I jakten på all yta och fasad blev kärlekens gryta tunn som korvspad.

Fru Rätt har plötsligt hittat nåt som aldrig gick att köpa, gått sin väg för att den sanna kärleken möta. Herr Perfekt han sitter där med grillen, greenen och Passaten och förbannar den saten som bestal honom på själva finessen, att se ut att tillhöra noblessen.